Keskustelu

Hannu RainestoTaloudem kritiikkisi yksi tärkeä..13.11.2014 5.28
Liikkeelleä oleva raha on suurelta osin velkaa, niin pitääkin olla, sillä rahan pitääkin lisääntyä. Velka ei sitä lisää mutta velan vakuutena oleva työvoiman kuluttaminen, esim. talon rakentamisen lisäävät. Velalla on siis oltava vakuus ja niinhän sillä pääosin onkin.
Tiedämme hyvin että ei meistä kellään, jos ei nyt poikeuksia suurperijöitä ja kapitalisteja lasketa ole varaa satatuhatta tai miljoonaa laittaa tuosta noin mihinkään taloon vaan se pitää saada velkana, jotta talo voidaan ylipäätään tehdä. Talo onkin kokojan vakuutena ja ennen sitä sille on vakuutena jotain muuta, vaikkapa vanhempiemme talo jne.. Tässä tämä sampomme samalla ilmenee, nimitäin työvoiman kuluttaminen lisää varantoamme, kaikki muu on vain sen siirtelyä. Talousdemokraattienkin tulisi nähdä velkarahan taakse, eikä pysähtyä velkaan. Tätä, kun voi oikeutesti pitää myös pelkuruutena kajota suurpääomien valtaan.

tuula hRe: Taloudem kritiikkisi yksi tärkeä..13.11.2014 9.56
Hannu
Jos se velka jolla taloa rakenetaan vie joltakin kengät jalasta,ei millään pääse pihaa pidemmälle.
Jos Kangasala talo vie lapsilta kyläkoulut ja kirjastot,velkaa maksetaan pitkään lasten kustannuksella.

tkRe: Taloudem kritiikkisi yksi tärkeä..14.11.2014 11.38
Hannu, käsittääkseni talousdemokraatit eivät vastusta velkaa, vaan sitä, että valtiot velkaantuvat ulkomaisille sijoituspankeille, joiden toimet eivät oikein ole täyttäneet kaikkia moraalisia kriteerejä, kuten lähihistoria on näyttänyt. Se ei ole niin paha, jos valtio velkaantuisi itselleen, omalle keskuspankilleen.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: