Keskustelu

ei rasistiMonikulttuuri27.2.2015 0.51
Jos muslimeilla on jotain valittamista täällä, ja niinhän niillä on, niin miksi ne ei muuta muslimimaihin?

tkRe: Monikulttuuri27.2.2015 13.28
Aivan niin. Parempi muslimin muuttaa muslimimaahan kuin muuttaa meidän maa muslimimaaksi

tutustukaa edes yhteen muslimiinRe: Monikulttuuri12.3.2015 11.31
Arvoisa "ei rasisti", millä ihmeen perusteella puhut "muslimeista" kuin he olisivat joku yhtenäinen joukko, jotka kaikki yhteen ääneen valittavat täällä Suomessa? Itse olen ainakin kuullut lähinnä ihan kantasuomalaisten tapakristittyjen valittavan yhdestä jos toisestakin asiasta kotimaassaan. Yhdenkään muslimin taas en ole kuullut vaativan Suomen muuttamista muslimimaaksi, joten tässä mielessä en ymmärrä myöskään Tuula Komsin vastausta. Tai ymmärrän siinä mielessä, että se on yhtä ympäripyöreä, yleistävä kuin "ei rasistin" keskustelunavauskin (joka myös tuntuu tulevan aivan hatusta ilman mitään varsinaista asiayhteyttä, perusteluista puhumattakaan).

tkRe: Monikulttuuri12.3.2015 15.47
Arvoisa "tutustukaa edes yhteen muslimiin", olet oikeassa siinä, etteivät muslimit ole mikään yhtenäinen joukko. Ymmärsin kuitenkin "ei rasistin" kommentin siten, ettei hänen mielestään Suomessa pitäisi vaatia mitään erityisoikeuksia islamiin vedoten. Jos ymmärsin hänet oikein, niin tässä asiassa olen hänen kanssaan samaa mieltä. Kannatan ajatusta "maassa maan tavalla", ja toivon, ettei islamin tavoista tule koskaan tässä maassa "maan tapaa". Islamin tavoilla tarkoitan naisten ja homoseksuaalien huonoa kohtelua, joka on tuotu selvästi esiin myös muslimien pyhissä kirjoituksissa, mm. Koraanissa.

kirsiRe: Monikulttuuri12.3.2015 21.50
Terveiset täältä Tapanilasta jossa 5 maahanmuuttajapoikaa iältään 15-18 vuotiaita joukkoraiskasivat 9.3 suomalaisen yli 18 vuotiaan tytön.
Eikö omia tyttöjä voi lähestyä ja miksi suomalaista nuorta kohdellaan näin ala-arvoisesti ? Tämäkö on kunnioitus yhteiskuntaa kohtaan jossa heille tarjotaan kaikki koulutus ja edut ?
Tarjoankin suomalaisille naisille hankkiutumaan itsepuolustuskursseille jos tällainen suunniteltu arkipäivän terrorismi saa jatkua ja päälehtemme Hesarin suojeluksessa. Asian tultua ilmi Hesari poisti sanan maahanmuuttaja, mutta onneksi se oli jo tallentunut verkkohesariin ja kansa alkoi reagoimaan.
Poliisikin totesi lehden sivuilla, että näitä tapahtuu jatkuvasti eikä näistä tiedoteta ! Miksi meidän tyttöjämme, naisiamme ei suojella ? Pitääkö tätä näytelmää pitää yllä koko ajan ja kenen etu se on ?

tkRe: Monikulttuuri12.3.2015 21.51
Kirsi, en voisi olla enempää kanssasi samaa mieltä. Satunnaisen ohikulkijan joukkoraiskaus on rikostyyppi, jota ei täällä aiemmin tunnettu. Nyt näitä on Suomessakin, ja Hesarin asenne on tyrmistyttävä. On voitava ääneen todeta se, että islam ei kaikissa tapauksissa tuomitse raiskauksia. Ja sen jälkeen mietittävä, kuinka paljon todella haluamme islamin saavan maassamme aina vain enemmän jalansijaa.

Pekka K.Re: Monikulttuuri13.3.2015 17.19
On se kumma, kun lehdet eivät voi julkaista rikoksen tekijän kansalaisuutta. Objektiivinen, värittämätön ja itsesensuurista vapaa tiedonvälitys oli ainakin minun journalistiopintojen aikana korkeassa kurssissa. En tiedä miten nykyään?
Kansalaisten kuuluu saada oikeaa tietoa asioista. Sen ymmärtää, että joissain tapauksissa halutaan suojella esin. rikoksen tekijän lapsia, eikä sen vuoksi kerrota kaikkea julkisuuteen. Miksi meidän pitäisi suojella muita kuin suomalaisia enemmän kuin omaa kansaamme? Luulisi, että toimittajia hävettää, kun eivät saa kertoa totuutta lehdessä? Onneksi nyt internetin aikana on muitakin kanavia saada oikeaa tietoa. Pahaksi onneksi juuri erilaisilla keskustelupalstoilla jylläävät usein pahimman luokan rasistit. Ja väärä tiedonvälitys ruokkii näitä muukalaisvihaajia,

tkRe: Monikulttuuri13.3.2015 18.32
Pekka K. puhut asiaa! Hesarin hyssyttelylinja ei pelasta maahanmuuttajia äärirasisteilta, vaan se LISÄÄ epäilyjä kaikkia maahanmuuttajia kohtaan. Olisi tehtävä selkeä analyysi, mitkä ryhmät syyllistyvät väkivaltarikoksiin helpoimmin, ja asiasta pitää päämedioissa uutisoida, eikä jättää pohdintoja pelkästään epämääräisiin nettiryhmiin. Eikä uskonnon tai kulttuurin osuutta voi mitenkään sivuuttaa. Nyt pitäisi Ylen ja Hesarin jo tämä ymmärtää.

Sirkka Re: Monikulttuuri22.3.2015 9.37
Terkkui Sirkalta :) Nythän sinulta tuli kunnon tykitystä tuonne puheenvuoroon. Kirjoitus taitatavasti tehty ja ei ainakaan vielä lentänyt pois.Kyllä se on silloin hyvä kirjoitus kun saat "petrat ym. kimppuunsi , ha ha ha,,, Lisää pökköö pesään ja onnea vaaleihin siellä hesan perukoilla.

ike60Re: Monikulttuuri1.4.2015 23.59
Tunnen joitakin muslimeja ja tietenkin useimmat ihmiset ovat kulttuuritaustastaan riippumatta yleensä ok- ja usein jopa hyviä tyyppejä. Muslimien kohdalla on kuitenkin rakenteellisia ongelmia, ja ne kaikki johtuvat heidän uskonnostaan, islamista. Juuri niiltä tavallisilta muslimeilta ei heidän uskonnostaan kannata kysyä, koska heidän tietonsa omasta uskonnostaan ovat käsittämättömän huterat. Usein ne ovat jonkinlaista pyhäkoulutasoa, ja esim. koraanin tuntemus rajoittuu siihen, että siitä opetellaan mahdollisimman pitkiä pätkiä keskiajan arabiaksi, jota tietenkin nykyisiä arabiankieliä puhuvilla on vaikeuksia ymmärtää, muista muslimeista puhumattakaan.

Islamin rakenteelliset ongelmat liittyvät moneen asiaan.
1) Islam ei oikeastaan ole pelkkä uskonto vaan uskonnon ja poliittisen ideologian yhdistelmä, koska Muhammadilla oli selkeä näkemys siitä, miten asioiden pitäisi muslimien muodostamassa yhteisössä olla, ja se näkemys ulottui moniin pikkuasioihinkin.
2) Islam on siinä mielessä muuttumaton, että koraani on suoraa jumalan puhetta, hänen viimeinen ilmoituksensa, eikä sitä pysty oikeastaan muuttamaan vaan vain tulkitsemaan yksityiskohtia uudelleen. Muuttumattomuuden takia koraaniin ja etenkin Muhammadin elämään sisältyvät pimeät puolet pitää ottaa sellaisinaan, eikä niitä voi irrottaa islamista.
3) Koraani on enimmäkseen sisällöllisesti melko tyhjää vaikkakin kuulemma kaunista Jumalan kehumista. Siinä on kuitenkin, niiden tiettyjen väkivaltaisten kehotusten lisäksi, sellainen ongelma, että Muhammad nostetaan monissa kohdissa esikuvaksi, jota kaikkien muslimien pitää seurata. Kuitenkin
4) Muhammad näyttää olleen parhaiten saatavilla olevien lähteiden (sira, hänen 800-luvulla kirjoitettu elämänkertansa) sekä keskeisien hadithien (kertomuksia Muhammadin elämästä, joiden luotettavuus perustuu niiden todistajaketjun luotettavuuteen) mukaan melkoisen paha ihminen, joka aina tavallaan pyrki tuottamaan maksimaalisen määrän kärsimystä, epäoikeudenmukaisuutta ym., mikäli hänen oma turvallisuutensa ei joutunut vaaraan. Siksi esim. käytännössä kaikki ISISin sekä Boko Haramin julmuudet ovat käytännössä peräisin Muhammadin opetuksista - näitä ovat esim. sotasaalisnaisten seksiorjiksi ottaminen, antautuneiden vankien mestaaminen, "marttyyrien" itsemurhaiskut, ihmisten salamurhaaminen pelkästään siksi etteivät ole muslimeja ym. Ainoa ISISin esiin tullut hirmuteko, joka ei löydy noista keskeisistä Muhammadin elämää koskevista lähteistä, on sen yhden jordanialaisen lentäjän polttaminen elävältä; tämä puolestaan on peräisin ensimmäiseltä kalifilta eli Muhammadin seuraajalta.
5) Koska Muhammad pyrki aina tekemään hirmutekojaan vasta sitten kun tunsi oman turvallisuutensa taatuksi, hänen opeistaan välittyy että muslimien pitää ryhtyä hirmutekoihin (se on siis uskonnon asettama velvoite) vasta sitten kun he ovat jossain tietyssä maassa tai tietyllä alueella riittävän vahvoja. Sirasta ja haditheista tämä käy ilmi siten, että Muhammad yllytti seuraajansa ryöstöihin, salamurhiin, raiskauksiin ym. vasta sitten kun he olivat muuttaneet Mekasta Medinaan, jossa he muodostivat suuren osan väestöstä. Niinpä Suomen oloissa ei oikein voi tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä, koska muslimien pitääkin täällä olla hissukseen kun ovat alakynnessä. Muiden uskontojen vainot alkavat vasta maissa joissa on jo paljon isompi muslimiväestö kuten Nigeria, Egypti, Pakistan, Thaimaa ym.

tkRe: Monikulttuuri2.4.2015 11.09
Ike60, kirjoitit kristallinkirkkaasti, mikä islamissa on ongelmana. Islamin ongelma ei ole muslimit (jotka ovat useimmiten ihan normaaleja ihmisiä), vaan muslimien ongelma on islam. Ja kohta meidän muidenkin ongelma. Kiitos Ike!

SebastianRe: Monikulttuuri3.4.2015 23.55
Tunnen henkilökohtaisesti viitisenkymmentä muslimia eri maista, osa ollut työkavereitakin. Suomessakin seurustelin aikoinaan yhden tataaritytön kanssa /eikä uskonto ollut erosyy). En usko yhdenkään noista tutuistani hyväksyvän uskonnon nojalla tapahtuvaa väkivaltaa. Parin kanssa olen asiasta jutellutkin.

Mätämunia löytyy joka uskontokunnasta. Suomessa nuo raiskaajasomalit ja ISIsin kannattajat ja vastaavat ovat pudonneet kelkasta, liekö syy sitten epäonnistuneen kotouttamisen vai minkä.

Islamiakin on montaa sorttia, ja islamilaisia enemmän kuin kristittyjä joten en niputtaisi kaikkia samanlaisiksi jonkun tietyn rikoksen perusteella.

tkRe: Monikulttuuri4.4.2015 13.03
Minäkin tunnen ihan mukavia tavallisia muslimeja. Varsinkaan tataarien kanssa (terveisiä entiselle soitonopettajalleni) ei ole ollut mitään ongelmia. Ongelmat tulivat Suomeen samaan aikaan kuin tuo sitämätön monikultturismi-ideologia. Tataarit kotoutuivat Suomeen juuri siksi, että kotoutuminen tapahtui heidän omasta halustaan kotoutua, ilman että kukaan "suvaitsevainen" kehotti "monikultturismiin". Tataarit päättivät kotoutua ihan itse, koska kokivat sen toimivammaksi tässä yhteiskunnassa, ja hyvin se onnistui. Huonosta kotoutumisesta tulee syyttää niitä, jotka eivät itse halua kototutua, vaan vaativat Suomea enemmän tulemaan heitä vastaan, heidän ehdoillaan. Täällä kumminkin pitäisi elää maassa maan tavalla, ja jos joku ei kotoudu, meitä ei pidä siitä ensisijaisesti syyttää.

SebastianRe: Monikulttuuri5.4.2015 2.12
Ongelmiahan meillä on ollut erityisesti somalinuorison kanssa. Taustana on se, että nämä kiintiöpakolaisena tulleet ovat jo tullessaan enimmäkseen koluttamattomia ja tosiasiassa kyvyttömiä oppimaan suomen kielen. Lapset ovat jääneet kotona , sanoisinko yhteiskunnallisesti heitteille kahden täysin eri kulttuurin väliin. Tällainen nuoriso on erittäin altis rikollisuudelle, epäsosiaaliselle toiminnalle, ja myös helposti houkuteltavissa erilaisiin ääriliikkeisiin. Kysymys on henkisestä turvattomuudesta ja juurettomuudesta En tiedä, miten ongelma ratkaistaan, mutta ainakin sopeutunut somaliyhdyskunta on ottanut asian todella vakavasti. Tapahtuneita rikoksiahan tuo ei mitenkään oikeuta, mutta hyvä on ymmärtää syitäkin.

Jos nyt katsoo suomalaisten rasistien toimintaa esim. Joensuussa (lienee jo laantunut) ja Lieksassa ilman mitään mamujen tekemiä rikoksia, niin hävettää. Muuallakin Suomesa tehdään tuhotöitä esim. mamujen (todella sopetuneiden ja yritteliäiden veronmaksajien) ravintoloita ja kioskeja kohtaan.

Tulee mieleen vuosisatojen takainen Ruotsin (tai Ruotsi-Suomen, jos niin kaunistellaan) laki, jossa mustalaisia kiellettiin rangaistuksen uhalla mustaamasta lapsiaan. Ennakkoluulot ja rasismi, suurimmalta osalta omat pelkotilat, on helppo kätkeä muutaman esimerkin taakse.

Oma näkemykseni on, että pakolaisia voidaan ja pitää ottaa vastaan, kunhan huolehditaan ns. kotouttamisesta kunnolla. Tietysti mukana tulee joku pieni prosenttiosuus ketkujakin, mutta niitä löytyy omastakin takaa.

tkRe: Monikulttuuri5.4.2015 20.04
Hei Sebastian! Minä en ryhdy puolustelemaan mitään skinejä enkä heidän toimintaansa. Mutta olen samaa mieltä, että tänne on tullut paljon kouluttamattomia ja hyvin toisenlaista kulttuuria edustavia ihmisiä, ja heidän jälkeläisillään on sopeutumis- ja identiteettiongelmia täällä. Mutta monikultturismi-ideologia ei ole missään päin Eurooppaa osoittautunut toimivaksi systeemiksi kenenkään kannalta. Minun näkemykseni siis on, että ei lähdetä tukemaan ja korostamaan omassa maassamme sellaista kulttuuria, joka on jollain tapaa ristiriidassa Suomen lakien ja käytäntöjen ja yleisten länsimaisten arvojen kanssa, vaan pidetään kiinni periaatteesta "maassa maan tavalla". Ja tehdään tämä asia selväksi kaikille tulijoille. Jos joku ei halua sopeutua, tai haluaa tehdä rikoksia, yllyttää jihadismiin, kannattaa miesten ja naisten epätasa-arvoa tai sharia-lakia tai mitä hyvänsä tänne sopimatonta, sellaiselle antaisin mieluusti lähtöpassit.

ANRe: Monikulttuuri25.1.2016 21.45
Hei! Halusin myös kommentoida tuohon maahanmuuton ongelmaan. Olen sitä mieltä, että minkään muun ryhmän kanssa ei tulisi monikulttuurillisuuden tai maahanmuuton kanssa juuri mitään ongelmia, kuin Muslimeiden kanssa, jos nyt katsoo terrorismin ongelmaa, niin ei oikeastaan ole muita merkittäviä, terroristiryhmiä, kuin nuo Islamistit! Jos nyt ongelmia ei paljon edes tulisi, niin niitä olisi/on mitä luultavimmin odotettavissa jatkossa. Kummastelen tuota joka paikassa hoettua mantraa, Islam on rauhan uskonto. Uskon kyllä, että on Muslimeita, joille tämä on juuri näin, vaikkapa Suomen Tataarit, mutta tuo hoettu mantra ei perustu todellisuuteen, Koraania tutkimalla päsee paremmin todellisuudesta selville, se löytyy vaikkapa kirjastoista. Voi myös katsoa Suomeksikin tekstitetyn Youtube videon, Islam - Mitä lännen tulee tietää!
Tästä saa realistista tietoa siitä, mikä on oikeasti totta ja mikä ei, siellä selostetaan oikein hyvin mitä Koraani kertoo sodasta ja rauhasta, miten ja miksi. Uudemmat sotakäskyt kumoavat kaikki vanhemmat rauhan käskyt. Minkälainen on Islamin valloitustaktiikka ja valloitusfilosofia, se on aika salakavalaa, näistä ei täällä ole tainnut ennen tietää kukaan, näistä ei Hämeen Anttilakaan ole tietääkseni puhunut sanaakaan, onko tietämättömyyttä, vai tarkoituksellista?

tkRe: Monikulttuuri29.1.2016 11.41
Arvoisa AN, olen samaa mieltä. Ongelma on keskustelussa myös se, että jos kritisoi islamia ja sen oppien sisältämiä kiistattomia ihmisoikeusloukkauksia (mm. sharia), joku sanoo seuraavaksi, että maailmassa on niin ja niin paljon aivan rauhallisia ja mukavia muslimeja. Mutta ongelma on se, että tosi paikan tullen islam ei välitä niiden mukavienkaan muslimien oikeuksista, etenkään naisten. Kaikkein turhauttavinta on se, että islamia kritisoivat naiset pyritään hiljentämään ihan meidän länsimaisten "oikeinajattelijoiden" toimesta, esimerkkinä islamista kristinuskoon kääntynyt ruotsinsomali Mona Walter ja hänen bloginsa sensurointi.

RJSRe: Monikulttuuri9.2.2016 9.53
Toinen maailman merkittävimmistä muslimi vaikuttajasta iranilaisen (iranilaiset ovat itseaisassa indo-eurooppalaisia, eivät arabeja) Turkin PM Erdogan on sanonut "There is no moderate islan, It is ugly and offensive word. Islam is islam". mitäpä tuohon enää lisää....

.vaikka todellisuudessa on joitakin maltillisia islamisteja, niin nämä jihadisti-vihasaarnaajat saavat puolelleen kuitenkin valtaosan "maltillisimmistakin" (ja mikähän mahtaa olla heidäkin sydämen asenteensa todellisuudessa) ryhmäpaineenkin takia...ja eihän sitä tarvitsi kuin vaikkapa pari vyökranaatti-islamistia mennä vaikkapa erään nimeltä mainitsettoman julkisuuden ylisuvakki "viisastelija"-henkilön suosikkipubiin Kallioon vyökranaatilla poksauttamassa itsensää....

tai jos harrastaa extreme-urheilun sijaan extreme-ajattelua, niin eihän sitä tarvitse ISIS-hemmolla olla kuin yksi likainen matkalaukkuydinpommi, sillä siää saa aikaan tuhoa oikein kunnolla, siis VAIN yksin jihadisti moisella varustuksella, eim siinä taidetaisi maltilliista enää puhua jos tuho on tapahtunut vaikkapa pääkaupunkiseudulla....minä en usko että nuo ISISläiset maaseudulla koinkaan kummoisia sotilaita ovat, käykö muslimisomalit esimerkiki syksyllä koskaan poimimassa marjoja tai sieniä metsässä ja soilla...taitaa pelätä metsää ja sen hiljaisuutta, vaikuttaa kun eivät pohjois-Ruotsin paratiisimaisissa tunturihotellessakaan tunnu muslimi viithyvän, Östermalmin diskot kiinnostaa enemmän omista ghetoistaan puhumattakaa... VOI HYVÄ TAVATON, Suomi EU:n, the greatest KUSE***US in the history of world ever...Ei mulla muuta.
ss
http://www.jihadwatch.org/2007/09/turkeys-pm-erdogan-the-term-moderate-islam-is-ugly-and-offensive-islam-is-islam

tkRe: Monikulttuuri10.2.2016 12.41
Niin, tähän asti on tainnut käydä niin, että extreme-ajattelu on kaikki toteutunut korkojen kera, miksei siis jatkossakin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: