Keskustelu

LähimmäinenMaamme hiljaiset28.9.2016 20.17
Ensin katosi päättäjien puheista sana 'arvokas' puhuttaessa vanhuudesta ja nyt on kadonnut sana 'hyvinvointi' puhuttaessa yhteisestä kodistamme Suomesta. Syytä todellakin oli siistiä kielenkäyttöä lähemmäs totuutta ja vallitsevia käytäntöjä.
Suomalaisten humanitäärinen hätä vaan ei ylitä uutiskynnystä, se vaietaan kuoliaaksi. Esimerkkinä tämän vuoden alusta voimaan tulleet omavastuuosuuksien korotukset vievät pienillä eläkkeillä elävien vanhusten, sairaiden, vammaisten ja vammautuneiden ihmisten pienistä tuloista usean kuukauden netto/bruttotulot. Ei ole väliä lasketaanko netto vai bruttotuloista. Pääministeri Sipilä lupasi puheissaan, että toimeentulotuki takaa, että jokainen saa tarvitsemaansa hoitoa. Täyttä höpöhöpöä, ei saa. Milloin hakija asuu liian kalliissa asunossa (mistä se halvempi asunto?), milloin reseptissä (E-reseptiä ei voi tulostaa, jos nyt sattuu olemaan taidot/pelit ja vehkeet) pitää olla rasti ruudussa 'kyseessä on sairaudenhoito'. Jos onnistuu todistamaan kyseessä olevan todellakin sairaudenhoitoon tarkoitettu resepti, Seuraavaksi nousee esiin Kela-korvattavuus... Loputon suo, jossa moni vanhus ja monisairas ym. uupuu taistelemaan. Vaikka toimeentulotukilaskelmassa menot muuttuu tuloiksi, oikeassa elämässä seuraa nälässä elämistä ja pahimmillaan joutuminen ulosottohelvettiin. Ja kaikkihan me tiedämme, mikä on ulosottohelvetti? Suomessa nimittäin pahin rikos ei ole murha, vaan se, että olet johonkin suuntaan velkaa etkä pysty velkaasi maksamaan sairauden, työttömyyden tms. syyn vuoksi. Meillehän on muodostettu selkeä kuva niistä, jotka joutuvat ulosottoon; kevytmielisesti yli varojensa eläneet, baarireissuja pikavipeillä rahoittaneet jne. En väitä etteikö niitäkin olisi, mutta ei koko totuus.
Tasavertaisuus ei toteudu sairauksien/sairaiden hoidossa. Toiset saavat täysin Kela-korvattavat lääkkeet (systeemi, jossa verorahat satavat suoraan monikansallisten lääkeyhtiöiden laariin) ja toisten lääkkeitä ei korvaa kukaan eikä mikään muu kuin sairas itse. Melko reilua, eikö totta?

Joskus elämäni aikana on hiljalleen tapahtunut muutos sairauksien hoidosta oireiden peittämiseen lääkkeillä. Ei sillä, etteikö osa sairauksista vaadi lääkehoitoa, mutta mutta...

Nyt, kun meillä ovat rajat auki kaikkien tulla ja nauttia suomalaista sosiaaliturvaa, rohkenen väitää, että tämä kurjistaa suomalaisten avuntarvitsijoiden tilannetta ja paljon. Eikä näkemykseni perustu mutu-tuntumaan, vaan pitkäaikaiseen kokemukseen näiden ihmisten parissa.

Yksi syy siihen, miksi äänestysinnostus Suomessa hiipuu hiipumistaan, on siinä ettei mikään oikeasti muutu. Tai muuttuu kyllä, niiden suomalaisten osalta joiden tilanne muuttu kurjasta vielä kurjemmaksi. Armon vuonna 2016 osa suomalaisista näkee nälkää eikä ketään kiinnosta. Filantropia on vaan nyt niin 'out', paitsi jos puhutaan uusimman kansainvaelluksen tänne tuomista. Ai niin, johan meillä leipjonot ja ruokapankit. On toki, mutta niissä jonoissa eivät ole niitä, jotka eivät kykene liikkumaan...

Jokainen meistä on, teoriassa ainakin, jossain vaiheessa vanha, jokainen meistä saattaa saada vakavan sairauden (toivoa sopii, että sellaisen, johon saa Kelalta tukea), jokainen meistä voi vammautua loppuikäkseen ja menettää liikuntakykynsä.

Kysynkin nyt, mistä suomalaiset saavat humanitääristä apua?

Kun Valtteri jäi bussipysäkille, se oli ikävää, mutta niin on myös se, että pyörätuolissa oleva matkustaja jäi junasta, jossa kyllä voivat matkustaa kissat ja koirat.

tkRe: Maamme hiljaiset29.9.2016 12.41
Tulin surulliseksi viestistäsi, ei siksi, että lähetit sen, vaan siksi, että se on niin surullisen totta. Kauheaa on se, että näitä surullisia tarinoita tulee lisää, mutta ne eivät saa edes palstatilaa, koska median palstat täyttyvät muodikkaammista aiheista, kuten "rasismi" ja "vihapuhe". Mutta silti, täytyy vain jaksaa kirjoittaa, koska hiljaisuuteen vaipuminen olisi vielä pahempaa. Eli kiitos surullisesta viestistäsi, meitä on paljon, jotka olemme samaa mieltä

LähimmäinenRe: Maamme hiljaiset29.9.2016 17.11
Toivoisin samanmielisten pitävän isoa melua asiasta, jotta asioihin saataisiin muutos ja pian. Ne ihmisryhmät, jotka mainitsin ensimmäisessä viestissäni, eivät omaa omaa edustajaa esimerkiksi eduskunnassa. Paikallisissa päättävissäelimissä saattaa olla jokunen yksittäinen. Ne jotka ihmisyyttään tekevät töitä näiden ihmisten eteen, ovat liian nääntyneitä ja väsyneitä, että eivät jaksa nousta barrikaadeille asian puolesta. Tarvitaan tavallisten suomalaisten heräämistä vallitsevaan todellisuuteen! Ihan jokainen voi tehdä jotain, ei vain ne vanhukset, jotka hoitavat vielä vanhempia, tai sairaat jotka hoitavat vielä sairaampia!

Meillä Suomessa on mm. kahdenlaisia hoitolaitoksia. Vanhusten hoitolaitoksia, joissa monet vanhukset kärsivät aliravitsemuksesta ja sitten on vankeinhoitolaitoksia, joissa tarjoillaan useampia lämmin ateria päivässä, viriketoimintaa, terveydenhoitoa yms. On siis vähintäänkin kohtuullista vaatia samantasoisia olosuhteita niille, jotka ovat olleet rakentamassa tätä maata siihen loistoon ja hyvinvointiin, että voimme tarjota hyvinvointia muualta Suomeen tulleille tai rikolliseen toimintaa syyllistyneille.

Jokainen meistä voi toimia äänitorvena näille suomalaisille ihmisille, jotka eivät itse kykene puoliaan pitämään. Tämän Suomi-nimisen valtion sivityksen tason mittarina voidaan pitää sitä, miten se kohtelee heikompiosaisiaan. Tosiasia on, että suomalaista ei auta kuin toinen suomalainen.

tkRe: Maamme hiljaiset29.9.2016 21.52
Niin täysin samaa mieltä! Jotenkin tuntuu, että nykyään on joitakin trendikkäämpiä kohteita, joista "hyvät ihmiset" pitävät meteliä, kuin omat vanhuksemme ja sairaammeVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: