Ajankohtaiset kommenttini

Liittoudutaanko? Eli ei.

Suomea yritetään entistä kiivaammin ajaa EU:n Liittovaltioon. Propagandistit turvautuvat vanhaan tuttuun keinoonsa: Venäjällä pelotteluun. Sillähän suomalaiset saatiin alunperinkin liitettyä vieroksumaansa EU:hun. Toki silloin vakuutettiin, että kyseessä on valtioiden liitto, ei Liittovaltio. Toisin on käymässä.

Nyt käydään kovaa propagandaa Suomen liittämiseksi Natoon. Vedotaan sukellusvenehavaintoihin ("joku on havainnut jotain jossain") ja venäläisten suklaapaperien vaarallisiin karttoihin. Tavoite tällä propagandalla on yhtä vähän Suomen etu kuin aiemminkaan. Tavoite on EU:n Liittovaltio, joka tarvitsee oman vahvan puolustuksen, Naton.

Propagandistit ovat ujuttaneet keskusteluihin hämäävän ja vaarallisen "joko-tai" -asetelman. Meidän on valittava joko "EU, Nato ja läntiset arvot" tai sitten Venäjä. Oletetaan, että suomalaiset ymmärrettävästi haluavat valita sen "oman viiteryhmänsä", joka on "vapaus ja demokratia".

Tässä on kaksi virheellistä oletusta. Ensinnäkin, miksi ihmeessä meidän pitäisi tehdä mitään täydellisen ulossulkevia valintoja? Muutkaan maat eivät tahdo tehdä niin, vaan kauppaa käydään joka suuntaan. Idän ja lännen välissä joudumme tulemaan toimeen molempien kanssa, jos mielimme pärjätä tällä pallolla. Toiseksi, "läntisiin arvoihin" ei ole viime aikoina kuulunut demokratia kovin oleellisesti. Allaoleva uutinen EU-pomo Barroson näkemyksistä kansan äänen kuulemisesta kertoo kaiken. Alla on myös linkki, joka kertoo, miksi federalistit haluavat Suomen Natoon, ja haluavat samalla myös lakkauttaa kansallisvaltiot.

Jos siis annamme myöten, saatamme saada Natolta turvatakuut - valtiolle, Suomelle, jota ei enää ole! Voisi sanoa, että silloin huuhdotaan lapsi pesuveden mukana.


http://www.hs.fi/ulkomaat/a1413604605702