Keskustelu

TuulaHkaima9.3.2015 7.42
Hei Olisin kiinnostunut Avaamaan keskustelua sosiaali ja terveyspalveluiden yksityistämisestä esim.palveluseteleiden muodossa. Mitä ajatuksia herättää?????

tkRe: kaima10.3.2015 23.28
Palvelusetelit on sellainen asia, joka kuulostaa sanana tosi hienolta. Etenkin, kun se yhdistetään sanaan "valinnanvapaus". Mutta kuten on tapana sanoa, jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti ei ole totta. Palvelusetelisysteemillä tuetaan yksityisiä terveyspalvelujen tuottajia, joita ei toiminnassaan useinkaan ohjaa yleinen ja yhteinen hyvä, vaan bisnes. Voi käydä niin kuin Ruotsissa: hyvätuloiset käyvät hoidattamassa näppylöitään yhteiskunnan varoilla ja yksityiset lääkärifirmat lihovat, mutta kurjistuvilla alueilla palvelujen saaminen vain vaikeutuu. Mutta hyvä kaima, sinä taidat tietää tästä enemmän kuin minä!

kaimaRe: kaima21.3.2015 18.31
Kiitos vastauksesta.
Se ettå palveluseteli kuullostaa liian hyvältä, siinä on todellakin monta epämääräistä mustaa aukkoa.Kun potilas ottaa palvelusetelin vastaan,muuttuu hänen asemansa potilaasta kuluttajaksi.Palvelun tuottaja myy palveluaan kuluttajalle,jolloin toimintaa ohjaa kuluttajalainsäädäntö,ei potilaslait.

Niin ja voihan käydä viellä niin,että hinnat nousevat ja erotus jää kuluttajan maksettavaksi!
Ja viellä niin, että tarvittavaa toimenpidettä ei kunta tuota ollenkaan!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: