Keskustelu

KimNATO11.4.2015 21.32
Hei Tuula,

mitä mieltä olet mahdollisesta Suomen liittymisestä NATO:on ensi vaalikaudella? Kyllä vai ei?

tkRe: NATO11.4.2015 23.24
En ole Naton kannattaja, mutta tämä on asia, josta on järjestettävä kansanäänestys. Jos enemmistö haluaa Natoon, olkoon niin. Toisaalta vaikuttaa siltä, että Nato ei ainakaan juuri nyt huolisi meitä, koska raja Venäjän kanssa liian pitkä, eivätkä muut eurooppalaiset Nato-maat välttämättä halua sitoutua sitä puolustamaan, nyt kun kolmas maailmansota uhkaa. Amerikkalaisia en huolisi tänne missään tapauksessa, vaan tappelisin venäläistä vastaan mieluummin vaikka paljain käsin, jos minulta kysytään. En usko "turvatakuisiin" Suomen tapauksessa, valitettavasti.

KimRe: NATO12.4.2015 1.13
Kansanäänestys toki, mutta ongelma on siinä, että tietyt tahot pitävät huolen, että sitä kansanäänestystä ei järjestetä ennen kuin on varmaa, että kansa äänestää heidän mielestään oikein (eli NATO:n puolesta). Mielestäni median ja tiettyjen valtapuolueiden yhteinen pelottelu ja kansan manipulointi sairaalloiseen pelkotilaan venäjää kohtaan NATO:n puolesta on pyörinyt jonkin aikaa ja pyörii sellaisilla kierroksilla (jos vaikka lukasee edes lööpit päivittäin.), että pelkään, että Suomen kansa viedään NATO:on joko manipuloituna pelkotilassaan äänestämään NATO:n puolesta, tai sitten kansalta ei edes kysytä asiasta (Kokoomuksen johtohahmot on sen tarpeettomuutta jo ihan julkisuudessakin väläytellyt.). Tämän takia toivoisin, että ihmiset joilla on mahdollisuus vaikuttaa havahtuisivat siihen, että passiivinen NATO:a vastaan oleminen ei välttämättä enään riitä, koska vastapuoli pelaa niin kovilla panoksilla. Ajat ovat kuitenkin melko arvaamattomat ja jonkin asteisen itä-länsi konfliktin tai sodan sattuessa NATO Suomi olisi taatusti suurin kärsijä koko leikissä, joten panokset saattavat ovat todella suuret. Toivonkin siis, että mikäli valituksi tulisit niin olisit myös selkeästi ja äänekkäästi NATO:a ja kansan manipulointia vastaan. Saatat kuitenkin ääneni saada joka tapauksessa.

tkRe: NATO12.4.2015 11.58
Kiitos, Kim. Löysitkö tämän kotisivuni kohdasta "Muualla julkaistut" minun Nato-kirjoitukseni, joka julkaistiin Aamulehdessä. Olen hyvin aktiivisesti kirjoitellut Natoa vastaan niin netissä kuin paperilehdissäkin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: